Nyheder

Jule- og nytårshilsen 2023

Jule- og nytårshilsen 2023

Juleaften nærmer sig med hastige skridt

Og derfor vil bestyrelsen gerne ønske alle medlemmer, avlere, ryttere og sponsorer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

En stor tak skal især lyde til vores hovedsponsorer Lille Hellebæk Sadelmageri, Traktørstedet Højeruplund, Agria Dyreforsikring, Vilhelmsborg og OK. Vi var så heldige at kunne lave nogle nye sponsoraftaler med Lille Hellebæk Sadelmageri samt Agria Dyreforsikring. En kæmpe stor tak til både vores hovedsponsorer og også til de mange andre sponsorer, som giver de flotte præmier til vores arrangementer.

Året 2023 har været et år på godt og ondt, både dejlige arrangementer, flotte resultater og desværre også nogle frygtelige sager vedr. hesteverdenen

Vi startede året op med en generalforsamling efterfulgt af en hingstekåring og DM, som heldigvis blev afviklet trods udfordringer med sygdom og storm.

Vi afviklede følturen med dejlige føl hele vejen rundt, i hyggeligt samvær med vores avlere og tilskuere. Vi fik afviklet vores elitedage på Vilhelmsborg med stor succes og i hyggeligt selskab. Har du ikke fået læst om de forskellige arrangementer, ses de som altid på hjemmesiden

2023 har også været året, hvor vi igen har haft flotte resultater på avlsdelen. Året startede op med at Monroe’s Euromax, avlet og ejet af Steffen Madsen, opnåede kåring i forbindelse med forårskåringen i Münster-Handorf.

Hingstekåringen i Vejle i februar, endte med 2 kårede hingste, nemlig Lancelot Selsø og Zauberkönig. Ved hoppekåringen i august blev Equitana, avlet og ejet af Erik Jørgensen, årets hoppe og så blev der afholdt udtagelse til hingstekåringen i Neumünster (både hingste og heste til auktion) i Hedensted i september, hvor der var stor ros til den Danske avl

Der blev i Hedensted udtaget en del heste, hvoraf der til hingstekåringen i december deltog 2 hingste, som begge blev kåret – det var hingstene Koster Waldau Sct. Olav, avlet og ejet af Helle Retoft og Zavier, avlet af Helle og Ebbe Jørgensen og ejet af Jurado Dressage. Derudover var der udtaget 2 2års hopper, Melissa, avlet og ejet af Tonny Bang og Preussen Flora, avlet og ejet af Kaj Olesen, til auktion. Begge opnåede flotte priser og blev de 2 dyreste 2års hopper på auktionen. Der var også udtaget en ridehest til auktion, vallakken Uffe Birknæs, avlet af Keld Nielsen og ejet af Tonny Bang. Derudover var der også 2 danskavlede hopper med i kampen om årets hoppe i Tyskland. Det var hopperne Halina avlet af Gadebjerggaard og ejet af Monica Lindstedt og Hortensia Selsø avlet og ejet af Stutteri Selsø.  Og det skal også lige bemærkes, at fløjhingsten i Tyskland, Kap Verde, er efter den danskavlede hingst Helium, som dermed fik sin 3. fløjhingst i Tyskland. Og den dyreste hoppe på auktionen var efter danskavlede Herakles. Til gallaen fredag aften, blev der også vist 3 danskavlede, kårede hingste frem, nemlig Imperial Valley, Hallifax Lyng og Electric Spirit. Så flotte resultater igen i år af de dansk avlede Trakehnere.

Vi fik jo også igen i 2023 lov til at opleve at Trakehnerhoppen Dalera TSF blev vinder af World Cup og EM.

Nu står et nyt år for dagen og vi ses forhåbentlig til alle arrangementer i 2024, hvor vi starter året med generalforsamling (dato og sted følger snarest) og afvikling af DM og hingstekåring 2.-3. marts 2024 igen i år hos Vejle Rideklub. Proportionerne er lige på trapperne, så hold øje med hjemmeside, Facebook og Instagram.

Med ønsket om en rigtig god jul samt et godt nytår til jer alle

På bestyrelsens vegne

Helle Jørgensen

Formand Trakehner-Avlsforbundet

Kap Verde

Fotograf Peter Richterich

Koster Waldau

Fotograf Peter Richterich

Zavier

Fotograf Peter Richterich

Halina

Fotograf Peter Richterich