Regler for at blive medaljehoppe

 

Avlermedaljer

 

2011 indførtes avlermedalje til avlere af dansk fødte Trakehnerhopper, som er registreret med Trakehner-Avlsforbundet i Danmark’s livsnummer 208333TR og som tidligst er født i 2008.

For at opnå adgang til medalje, skal hoppen mindst opnå 53 point ved eksteriørkåringen, samt bestå en endagsprøve eller en 30 dages prøve med minimum 7,5 point.

Har hoppen opnået 53,5 point ved kåringen, skal endagsprøven eller 30 dages prøven bestås med minimum 7,25 point.

Har hoppen opnået 54 point og derover ved kåringen, skal endagsprøven eller 30 dages prøven bestås med minimum 7,0 point.

Har hoppen fået mindst 53 point ved kåringen, men ikke aflagt endagsprøve, er hun medaljehoppe-kandidat og kan så aflægge sin prøve senere og derefter opnå medalje.

Medaljen uddeles ved Eliteskuet og det er her det afgøres, om hoppen skal have medalje og hvilken medalje – guld, sølv eller bronze hoppen opnår. Her tæller især resultatet af brugsprøven, i kombination med eksteriørkåringen samt hoppens fremtoning og bevægelse ved eliteskuet.

Medaljerne uddeles under oprangeringen.

Ved Eliteskuet skal dommerkollegiet bestå af en gæstedommer og en repræsentant fra avlsledelsen + en fra kåringskommissionen – gerne en af de dommere som dømte ved kåringen.

Fra og med 2018 kan en hoppe, som er Præmiehoppe-kandidat og som er minimum 5 år gammel også komme i betragtning til medalje, hvis hoppen har kvalificeret sig til finalen i Dansk Ride Forbunds championat eller har opnået endelig udtagelse til UVM eller har opnået placeringer ved B-stævner (Landsstævner).