Avlsmål

 

Trakehnerracens historie er bemærkelsesværdig heste- og kulturhistorie. Trakehneren stammer fra hovedstutteriet “Trakehnen”, som ligger i den østligste del af Østpreussen (Se mere under “Historie”)

Racen er den ældste rideheste-race, der bevidst er avlet som en ædel ridehest med henblik på størst mulig ridelighed og præstationsformåen.

Særpræg:
Trakehneren er en ædel ridehest, kendetegnet ved et smukt, tørt, udtryksfuldt hoved, bred pande, lidt lange ører og store øjne med et intelligent udtryk. Trakehnerens bevægelsesforløb er elegant, taktfast og elastisk. Den er følsom og intelligent og kræver derfor en følsom rytter.

Egenskaber:
Trakehneren er en meget ridelig hest, med stor præstationsformåen og smidig gang. Trakehneren er blevet brugt som grundlag for avl af især gangarts stærke heste og som forædler i den øvrige varmblodsavl.

Avlsmål: Stangmål fra 160 til 170 cm.

En ædel ridehest, kendetegnet ved et smukt, tørt, udtryksfuldt hoved, bred pande og store øjne med et intelligent udtryk. En middellang, velansat hals, en stor, skråt anlagt skulder, en velmarkeret, lang manke, en lang, velformet, kraftigt bemusklet krop. Et tørt fundament med korrekte, store led, middellange koder og velformede hove. Bevægelsesforløbet skal være elegant, taktfast, elastisk og indundergribende. Målet er en venlig og let ridelig hest, som enhver kan omgås. Intelligent, tillidsfuld og følsom, men med et roligt temperament. Samtidig skal den være energisk og samarbejdsvillig.