Årets Avler 2000 – Peter Christensen

Årets avler 2000 – Peter Christensen, Bartofte

På det flade Vestlolland, syd for Nakskov, bor Anette og Peter Christensen på deres gård “Bartofte”. Parret har 2 børn, Anne og Marcus.

Peters soldatertid foregik i Næstved, som bereden husar, så han var ikke ukendt med heste.

page1image2283081552

page1image2283082240

Da datteren Anne fik sin første pony, købte Peter DH hoppen Dyveke efter Dyskobol af Jørgen Retoft i 1987. Året efter fik hun hoppeføllet Soleil efter Schwadroneur. Moderen døde kort efter fødselen af tarmslyng, men føllet klarede sig godt og blev som 3 års kåret til hovedstambogen. Soleil har i årene givet flere gode afkom, jeg vil nævne hoppen Sourire efter Camelot, i daglig tale kaldet Miss Volvo, fordi hun som føl vandt en finale på Christianborgs slotsplads og blev tildelt den flotte titel. Sourire leverede i 1999 det bedste hoppeføl i DV efter hingsten Don Schufro.

Allerede i 1988 var Peter klar over, at han ville have rigtige heste – nemlig Trakehnere i stalden.
Han tog til Tyskland, besøgte Elke v. Lingelsheim og købte hoppeplagen Katharina efter Leonardo. Katharina stillede til kåring i TAF i 1990, med efterfølgende materialprøve i Ikast, som hun vandt. Katharina har til dato avlet 1 hoppe efter Schwadroneur, 2 hopper efter Camelot og 2 hingste efter Adenauer, hvoraf den 1ste “Kashmir” blev bedste føl på Roskilde dyrskue og bedste hingsteføl i TAF.
Derudover fik Katharina i 1999 hoppeføllet “Karskaya” efter Tanzmeister. Mange vil sikkert nikke genkendende til dette hoppeføl. Hun var nemlig årets lotteriføl ved den netop afsluttede hingstekåring i Vejle. Der stod hun i boks sammen med årets bedste hoppeføl “Taormina”, som også kommer fra Peter.

Udover Katharina købte Peter ligeledes i 1988 af Ulrich Gorlo i Tyskland 2 hopper på henholdsvis 22 og 20 år, Belle-Fleur og Tannenmeise. Begge hopper var i fol med hingsten Pardon Go.
Belle-Fleur fik et hingsteføl, som blev byttet hos Gorlo til et hoppeføl efter Palma.
Året efter kom hun med et hoppeføl efter Schwadroneur. Det blev årets hoppeføl, men desværre døde det af tarmslyng.

Tannenmeise fik efter Pardon Go hoppen Taninja, året efter en hingst efter Schwadroneur, der blev solgt til England.
Taninja blev på Bartofte som avlshoppe og har leveret 1 Pidroneur, 1 Camelot, 1 Adenauer og 3 Schwadroneur afkom.

Kombinationen med Schwadroneur har vist sig at være god. Det er nemlig blevet til landets bedste hoppeføl “Tamara” i 1997. Et hingsteføl med karaktererne 8-7-7-9-9-7-8 i 1998 og landets bedste hoppeføl “Taormina” i 1999 med de flotte karakterer 9-8-8-8-9-8-9.

En sommernat 1992 brændte Bartoftes udbygninger. Hestene var gudskelov på fold. Stalden brændte ned til grunden. Peter valgte at bevare hesteholdet og opførte en ny stald med ridehus. Han har i dag udover sine egne 18 heste også 6 på pension.

I det efterfølgende årti er Anettes og Peters børn blevet voksne. Annes interesse for heste er om muligt blevet større. Hun hjælper Peter i stalden, når hun har en ledig stund fra sine dyrlægestudier. Marcus er gået i faderens spor, er netop uddannet sergent ved husarerne, dog ikke bereden.

På stald har familien 6 hopper, hvoraf de 5 er drægtige, 2 med Schwadroneur, 1 med Hohenstein og 2 med Don Schufro.
Anette som tidligere har været med i aktivitetsudvalget, står bagved Peter og klapper ham på skulderen, da jeg spørger om hans fremtidsvisioner.

Jeg beholder min DV hoppestamme med Trakehnerblod, som jeg startede med, men det er først og fremmest “Trakehnerhestene” der står mit hjerte nær.

Jens Skude

page2image1897030784