Årets Avler 2008 – Helle Sønderby Christensen

Årets avler 2008 Helle Sønderby Christensen

page1image2285811136

Helle’s avlsmateriale består af avlshingsten Parlør, dennes mor Pallasathene og hopperne Petit og Vika.
Pallasathene og Petit er ud af samme hoppefamilie og er født hos Maj Lis og Ib Toxværd Rasmussen i Væggerløse. Vika, som stammer fra Letland har Helle købt for 1 Euro, af en tidligere pensionær og rytter på Skovmosegaard i Fredensborg, som var Helles tidligere bopæl og arbejdsplads.

Helle bor nu i Rønnede på Sjælland og har taget sine avlsdyr med hertil, hvorfra en travl hverdag, med hesteavl og extern og hjemlig undervisning foregår.
Årets Hoppe Papaya VIII har haft sin opvækst på græsgangene i Rønnede, og hurtigt blev det klart at Pallasathene igen havde formået at avle et afkom ud over gennemsnittet.

Pallasathene har jo i forvejen avlet bl.a. avlshingsten Parlør, så lidt avlssikker kan man vel efterhånden godt sige at hun er, uden at underkende andre hopper, som hører til i Helles stald. Hoppen Petit har givet flere gode afkom, bl.a et stk. lotteriføl med Parlør som far, Paris Skovmosegaard, som blev oprangeret som nr. 2 ved eliteskuet 2004. Samme konstellation blev ved eliteskuet 2007 oprangeret som nr. 3.

Sidst, men ikke mindst Vika fra Letland, som jo må siges at være et fornuftigt køb til 1 Euro.
Helle blev tilbudt hoppen gratis, men man forærer ikke en hest væk, så derfor, når det nu var med afstamning fra det store udland – ja så skulle hun jo også afregnes i ”udenlandsk” valuta. Vika har nu i 2008 sat sit navn fast på plakaten, da hun er mor til præmiehoppen Viva, som nu ejes af Lene Nielsen i Tingsted på Falster. Hjemme i stalden i Rønnede står flere afkom af samme støbning og temperament.
Men tilbage til Årets hoppe Papaya, som skrevet efter Pallasathene og elitehingsten Connery.
En hoppe som dommerne kalder ”en stor betydelig hoppe af god type, med et stort anlagt og kraftfuldt bevægelsesforløb i både trav og galop”. Fløjhoppe på Baunehøj, årets højeste pointsum ved endagsprøven og endelig Årets hoppe på Broholm.
Helle har også en andel i Steffen Madsen’s 2 hingsteføl – Monterey og Martini, begge efter Parlør. Monterey besatte fløjpladsen og Martini 2nd. Pladsen ved årets følskue på Baunehøj.
Ved sommerstævnerne og ved Elitestævnet deltager flere af Helle’s ”børn”, bl.a. kan fra sæsonen 2007 og 2008 nævnes: Palina II Skovmosegaard, Sammarco Skovmosegård, Sato San Skovmosegård, Senso Skovmosegård og Vigør Skovmosegård.