Årets Avler 2013 – Tony Bang

”Jeg har ikke forstand på heste”, det er en sætning der flere gange bliver nævnt under samtalen med Tonny Bang. Og det er en udtalelse man kan have lidt svært ved at forstå, når Tonny Bang netop er blevet udnævnt til ”Årets avler 2013” på baggrund af de flotte resultater han har opnået i løbet af året.

Tonny Bang stillede 4 hopper til kåring i 2013, hvoraf de 3 blev præmiehopper og kvalificerede sig til eliteskue: to 3 års hopper

Opera e. Sixtus E.H./Münchhausen E.H., kåret med 54 point og
Orighana e. Polarion E.H./Tanzmeister I, kåret med 54,5 samt en
4 års Odessa e. Titelheld/Tanzmeister I, kåret med 55 point.
Og succesen fortsatte ved eliteskuet, hvor Odessa blev reservefløj i kampen om

årets bedste 4 år og ældre hoppe, og 3 års hoppen Opera løb med titlen som årets hoppe, og blev tildelt opdrættermedalje i bronze. Opera gik desuden årets bedste rideprøve med et resultat på 7,87

page2image2282477728

Opera HTPR 1338 – årets hoppe, avlet af Tonny Bang

Tonny havde intet haft med heste at gøre, før en af hans bekendte i 2005 ville sælge lidt ud af sin bestand. Tonny endte med at købe to plage, trakehnerhoppen Rocella II (en 1 års Hockeydatter med Induc til morfar) samt en broget hingsteplag der var halvt trakehner. Tonny fik mod på mere og kom frem til, at han godt kunne tænke sig at lave et par føl, og han lejede derfor også 2 trakehnerhopper. Dette kom der et enkelt føl ud af i 2006. Rubina – en brunbroget hoppe efter Camaro med Blue Hors Hertug til morfar. Rubina gik senere i DSA finalen for 4 års i springning på Vilhelmsborg, som en af de første trakehnere i mange år.

I en 3 års tid fortsatte Tonny med de brogede trakehner, alle efter hingsten Camaro, men da han ikke var tilfreds med kvaliteten, lagde han vejen om.

En sammenarbejdspartner på daværende tidspunkt, købte to trakehnerhopper hjem fra England, og de 2 føl de nedkom med købte Tonny. Det ene af disse føl var Odessa e. Titelheld/Tanzmeister I. Året efter fik Tonny føllene Opera og Orighana på de to engelske hopper. Opera blev, som tidligere nævnt, årets hoppe i 2013 og Orighana fik også en flot kåring med status af præmiehoppe. Orighana, som viser store evner inden for spring, er i øjeblikket ved at blive indsprunget, og planerne for hende er klare: Tonny satser på, at hun som 6-års skal gå ungheste VM i military.