Årets Avler 2015 – Lone Andersen, Johnny Sørensen og Alan Nissen

Hvad er kriteriet for at blive årets avler?

Man skal have præsenteret avl på et højt niveau ikke bare i det pågældende år, men gennem hele sit avlsarbejde. Man skal være med til at udvikle avlen i den rigtige retning – og derved være med til at vise andre vejen frem. I år har det været rigtig svært, da flere falder under den kategori i år – og det er da et luksusproblem.

Så bestyrelsen har derfor i år valgt at udnævne 2 som årets avlere Lone og Johnny opfylder til fulde kriterierne og de har prøvet at stå her før. I 2010 stod de her i hallen og blev hædret for deres avlsarbejde, bl.a. på grund af de resultater 2nd generations-hoppen Anastasia og hendes søn hingsten Aston Martin havde hentet hjem, både i sporten og i avlen.

Denne gang har Aston Martin også en andel i succesen: I 2015 stillede Lone og Johnny 4 hopper til kåring – Halle Berry efter Aston Martin og Hermione v/Summertime, kåret med 59,5 point. Hoppen endte med at blive Årets hoppe og vinder af endagsprøven på Allerupgård. Halle Berry blev tildelt avlermedalje i sølv.

Mitraniketa efter Aston Martin og Merla v/Armano kåret med 56 point, endte som årets fjerde bedste hoppe.

Fløjhoppen ved kåringen i Ringsted Abbie efter Connery og Aggie II v/Summertime, kåret med 57 point og Anisette efter Imperio og Anastasia v/Sixtus, kåret med 54 point.

Aggie II og Anastasia er efter samme mor – Aida efter Silvermoon, det første afkom, som Lone og Johnny fik efter Shagyahoppen Aggie, som er grundpillen i deres Trakehneravl. Anastasia blev i 2015 udnævnt til Elitehoppe på grund af hendes resultater i avlen.

Lone og Johnny stillede endnu en hoppe til kåring i Ringsted – Evora – igen efter Aston Martin, moderen er Erik Jørgensen’s Erentia v/Hohenstein. Evora blev kåret med 55,5 point. 3 af hopperne havde føl ved siden ved kåringen og også her var bedømmelserne i top:

A Million efter Millennium og Abbie – 58 point,
Avicii efter Herbstkönig og Anisette 55,5 point og endelig Enzo efter Hancock og Evora – 54 point.

Og sidst, men ikke mindst, var årets dyreste ridehest ved auktionen i Neumünster i oktober måned – hoppen Halle Berry. Sådanne avlsresultater er dybt imponerende og derfor vil vi gerne lykønske Lone og Johnny.

Vi glæder os til fortsættelsen.

Kriteriet for årets avler gælder også Alan Nissen. Alan har fået avl ind med modermælken, da Helen og Søren Nissen jo har været avlere af trakehnere i rigtig mange år og jo som familie står sammen om avlen. Og det er nok lidt svært at sige Alan og hans kone Anne, uden at sige Søren og Helen.

Alan har nok haft sine yndlingshopper i Hekla, Hannah og Hirse

Hekla var jo nok starthoppen og på hende har Alan også avlet nogle rigtig gode afkom – blandt andet nogle præmiehopper, nemlig

Haute Couture som blev præmiehoppe i 1997,

Hannah som blev præmiehoppe i 2003 med en super flot prøve på 8,13 og

Honesty som blev præmiehoppe i 2014. Honesty havde vi jo fornøjelsen af at se i formiddags til championatstræningen under Mikael Ketelsen.

Ud over hopperne har Hekla også præsteret at lave dygtige dressurheste som f.eks. Holyfield e. Induc, som har fået nogle rigtig flotte resultater i sporten

Hirse født i 2003 e. Induc og Henna, har Alan jo også opnået flere rigtig gode resultater med – indtil videre 1 præmiehoppe nemlig

Hot Lips som i 2011 blev præmiehoppe og som også opnåede bronzemedalje og seneste afkom er jo Helium, som i 2015 blev stjernen i avlen, da Helium e. Millennium endte med at blive reservesieger i Neumünster og en rigtig publikumsdarling pga. hans helt enestående bevægelsesmønster.

Helium blev på auktionen solgt til Gestüt Gut Staffelde. Helium har også opnået at blive godkendt i Oldenburger, endda uden begrænsning på antallet af hopper. Og til hingstefremvisningen i Klosterhof- Medingen i januar blev han fremvist under rytter og fik stor ros fra Klaus Balkenhol.

Det at få en hingst kåret i Neumünster og tilmed som reservesieger er en imponerende præstation i sig selv. Det er virkelig et nåleøje som ikke er mange forundt at komme igennem Også her kan man kun sige at det er imponerende avl med øje for ridelighed, præstation, bevægelse og type og vi glæder os til fortsættelsen af Alan og Anne’s fremtidige avl