Årets Avler 2016 – Stutter Selsø

Årets avler 2016

Vanen tro blev ”Årets avler” udnævnt ved dette års Trakehner arrangement i Middelfart

Titlen som ”Årets avler” gives til en avler der har udmærket sig via ekstraordinære resultater ved årets kåringer, skuer og stævner.

Bestyrelsen i Trakehner Avlsforbundet Danmark har besluttet, at udnævne Stutteri Selsø v. Janus Haubroe og Camilla Qvistgaard til ”Årets avler 2016”. Stutteriet har gjort sig bemærket med mange utroligt flotte resultater i 2016 både i ind- og udland.

Det startede med at stutteriet fik kåret en hingst som samtidig også endte på fløjen – nemlig hingsten Amarone Selsø e. Lacroze Selsø og Atara xx e. Lagunas xx – her kan tilføjes, at Amarone’s far, Lacroze Selsø også er født på Stutteri Selsø, hingsten blev fløjhingst 2011.

Ved årets hoppekåring og sommerstævne i Ringsted 2016, blev hoppen Gigi Selsø (Kancún/Connery) vinder af 5 års indledende med 80,400 point og da hoppen i 2014 blev kåret med 56 point, kunne hun tilføje Præmiehoppe på sit cv.

Ved samme arrangement blev hoppen Honey Selsø (Lacroze Selsø/Sixtus) kåret med 55,5 point og blev nr. 2 i 4-års klassen i 82,200 point og dermed præmiehoppe.

Ved eliteskuet på Broholm gik stutteriet heller ikke tomhændet hjem. Her blev hoppen Galina Selsø (Imhotep of Highmoor/Connery) Præmiehoppe og tildelt avlermedalje i bronze. Hun opnåede ved sin

page1image448666080

kåring en samlet karaktersum på 55,5 point, og aflagde ved eliteskuet en endagsprøve med et samlet resultat på 7,68 point.

Ved samme arrangement blev Happy Hour Selsø (Schwarzgold/Kancún) udnævnt til årets bedste 2-års hoppe. Hun blev ved samme lejlighed udtaget til auktionen i Neumünster, hvor hun også blev solgt.

Titlen som årets hingsteføl gik også til et af Stutteri Selsøs afkom – hingsten Luxus
Selsø (Schwarzgold/Kostolany) der ved følskuet opnåede en samlet karaktersum på 55,5 point

Udover alle de flotte resultater indenlands, så gjorde Stutteri Selsø sig også bemærket udenlands. Stutteriet havde avlet intet mindre end to af de hopper, der blev udtaget til kampen om årets Jahressiegerstute i Neumünster, nemlig St.Pr.u.Pr.St. Luna Loretta Isabella (Hancock/Kostolany), som var siegerstute i Neues Bundesländer Nord, og Herzgold (Schwarzgold/Sixtus) som var siegerstute i Hessen. Begge hopper blev som føl solgt til avlere i Tyskland. Desværre var Herzgold ikke i stand til at deltage i Neumünster, men det er utroligt flot, at to 3-års hopper fra samme stutteri, begge bliver Siegerhopper og udtaget til kampen om Jahressiegerstute.

Et stort tillykke til Stutteri Selsø med den velfortjente titel som ”Årets avler 2016”.