Årets Avler 2019 – Karin Ravnkilde og Jens Bloch Jensen

Årets avler 2019, Karin Ravnkilde og Jens Bloch Jensen :

Måske det er lettere at opnå titlen ”Årets avler”, hvis man har flere hopper og dermed avler flere afkom. Der er faktisk flere avlere, som kunne fortjene titlen i 2019, men én af dem stikker lidt ud og overbeviste bestyrelsen om, at det skulle være dem i år. Karin Ravnkilde og Jens Bloch Jensen købte i 2009 hoppeføllet Ginny Magic af Marika Werner i Tyskland. Ginny Magic er efter Elitehingsten Sixtus og Georgina III, en helsøster til den legendariske hingst Gribaldi. Karin har altid været fascineret af Trakehnere, måske smittet af kusinen Lena Erichsen. Under opvæksten på Bornholm var det store idol hingsten Cenzor 2, som Karin syntes, bekræftede Alice Texel’s udsagn i en artikel om Trakehnerne: ”Flugten og de ufattelige strabadser, som disse heste stod igennem, fik os til at betragte Trakehneren som en af verdens bedste hesteracer, ufattelig stærk, klog og ikke til at slå i stykker”. Alice var flittig gæst på Bornholm og hendes historie fængede Karin meget. Karin og Jens synes, at avl er en svær disciplin, holdbarhed er for dem meget vigtigt og de har lagt vægt på at bruge hingste med så lidt slægtskab som muligt, samtidig med, at de gerne vil have dobbeltbegavede heste med ”gåvilje”. Karin og Jens var så heldige at købe de sidste strå

page1image446076416 page1image446076720

der var efter den dobbeltbegavede Friedensfürst, det gav de 3 første afkom, Gwen Magic, Gaius Magic og Gaia Magic. Dernæst brugte de Octavian efter Millennium, det gav Gafar Magic. For at få helt nyt blod og gå all in på spring valgte de 2 år i træk at bruge Edmonton efter Horalas – det gav Gerard Magic og Gabriel Magic, men så blev Edmonton taget ud af avlen. Nu faldt valget igen på en Millennium søn, nemlig Freiherr von Stein, som Ginny fik et hingsteføl med i 2019, Gekko Magic. Ginny er igen i fol med Freiherr von Stein, mens hendes datter Gaia Magic er i fol med Millennium.

Karin er militaryrytter og har haft gode resultater med hoppen Gwen Magic, bl.a. vandt de en kvalifikationsklasse til Nathalie Horse Care Cup hos LFH Rideklub på Lolland. Ved samme stævne vandt datteren Asta kvalifikationsklassen for pony, på Louis Magic, en II’er pony, som familien også selv har avlet. Det er meningen, at Asta, når hun vokser fra ponyklasserne, skal ride military på en af Trakehnerne. Det er ikke mange avlere, som bruger deres egen avl og det er bestemt ikke hver dag, at mor og datter sådan opnår Jackpot! Tillykke med avls- og rideresultaterne – vi glæder os til fortsættelsen.