Hingstekåringsresultat 2001

TAF Hingstekåring d. 10-11 november 2001

Betænkelige miner i TAF-ledelsen var oplægget til årets hingstekåring d. 10. og 11. november i Vallensbæk. Formandens klumme i forrige nummer af H+R beskrev et positivt problem: ” Vi er ved at blive kvalt i vor egen succes”. Vi eksporterer som aldrig før og det giver sig naturligvis udslag i et “hjemligt” problem. Senest årets hingsteføl 1999 Cadeau v. Silvermoon 2001 2. reservesieger i Neumünster og efterfølgende 3. dyreste med hammerslag ved 150.000 DM svarende til vel over en 1/2 million til ejerne. Et faktum der vækker opsigt både i udlandet og i vore hjemlige avler kredse. Pludselig er man på den anden side åen, hvor græsset er grønt og dermed attraktivt – contra: Var vi blevet hjemme – havde det nok ikke skaffet den store kundekreds – alt sammen tanker forbunds (avls) ledelsen pt. tænker igennem. Er Danmark stadig et avlsområde eller er det EU, der er på landkortet? Skal vi fortsat satse nationalt? – Eller skal vi stryge fanen? – og hvad er prisen?

Indledningsvis tanker som givet har huseret i avlsledelsens – dommernes- og arrangørernes hoveder forud for jubilæumsstævnet i Vallensbæk. Stævnet som helhed blev en succes hvad angår kvalitet og antal af de fremstillede og startende rideheste, som Ralf Radzuweit, dommer og formand for Trakehner Verband betonede det i sin tale under festmiddagen: Fremgang på alle fronter.

Hingstekåringen derimod var præget af meget lavt fremmøde. Forud var den obligatoriske forbesigtigelse afløst af fri fremstillingsret (efter avler ønsker). Resultat: 3 fremstillede 21/2 årige hingste, 2 fremstillede 31/2 årige samt 2 fremstillede 4 årige, heraf en fuldblodshingst. Altså i alt 7 hingste. Et antal vi stort set også kunne mønstre i 1971. I 1999 fødtes mellem 50-60 hingsteføl – hvor var resten? Et spørgsmål som (avls)ledelsen formentlig vil stille efterfølgende.

Ikke desto mindre lykkedes det faktisk at finde 3 kandidater som er af absolut høj kvalitet. En opnåede kåring og titlen som sejrshingst, 2 hingste opnåede anbefaling til 30 dages afprøvning og derefter bedækningstilladelse for år 2002 – efterfulgt af krav om bestået 70 dages afprøvning før fremstilling til endelig kåring.

page1image301623808  

Ladroneur

Sejrshingsten Ladroneur tilhørende Anne Grete Tørnblad og Kaj Olesen eftr Schwadroneur og Lilli Marleen HT8408 v. Donauwind. En middelstor hingst. Naturligvis med faderens udstråling og rummelighed i bevægelsesforløbet og som også i spring viste sig positivt. Ladroneur har tidligere haft et årig bedækningstilladelse og opnår, efter en god hingstematerialprøve, nu endelig kåring.

Blandt de unge fandt vi to værdige som fortsatte kandidater. Begge efter Traumdeuter med Märschenprinz som morfar. Som reservechampion udnævntes Tyson II Fra Iwona Lauridsen, Løsning. I 30 årets for TAFs grundlæggelse er det jo meget interessant at konstatere at Tysons tipoldemor og Ladroneurs mormors far, henholdsvis Sonett v. Faumulus og Gihmar begge var importeret fra stutteri Panker af om nogen “stifteren” af TAF Ove Hvidberg, Stutteri Skovly tilbage i 1978.

Tyson II er en meget spændende hingst. Særdeles god køns- og racetype, særdeles god front. Bevægelsen elastisk og energisk med god dynamik.

3. plads til Detroit. Ligeledes Traumdeuter/Märschenprinz. Denne gang med Ibikus/Lichtenstein v. Gunnar som MMF også importeret af stutteri Skovly. Detroit er en stor 167-21 kraftig og kaliberstærk hingst med megen format og hingsteudtryk – ikke udpræget racetypisk, men udstyret med en udtalt flot front og et dynamisk, aktivt og indundergribende bevægelsesforløb, der samtidig afslører løsgjorthed i skulder og forpart. Begge unge hingste forventes at stille til 30-dages afprøvning i foråret – enten i Danmark eller i Tyskland og derefter er vejen forhåbentlig åben for en avlskarriere – måske også ud over landegrænser.

Anders Dahl

Trakehner Avlsforbundets Jubilæumsstævne
med championatsfinaler i dressur på Vallensbæk den 10.-11.nov.01

Kl 1 LC2
1. Charlotte Nymand & Carisma
2. Anette L Jørgensen & Konstantin

Kl 2 LB1
1. Charlotte Nymand & Carisma

Kl 3 LA1
1. Jette Nevermann & Herbina De L
2. Sidsel M Johansen & Caminero “R”
3. Susanne Pavar Langhoff & Haxholms Bianca

Kl 4 LA4
1. Jette Nevermann & Herbina De L 2. Pernille Magnusson & Kashmir

Kl 5 MB1
1. Hotho Vestergaard & Caos Firfod

Kl 6 MA1
1. Hanne B Ejlersgaard & Unik

Kl 8 4 års finaleklasse (Gangart)
1. Benedikte Thorsen & Rochkey 2. Jan B Pedersen & Travell
3. Anette L Jørgensen & Konstantin

Kl 9 5 års finaleklasse (LB3)
1. Sidsel M Johansen & Caminero “R” 2. Bettina Laisbo & Schalina von C

Kl 10 6 års finaleklasse (LA4) 1. Lise Schultz & Penelope

Caminero R / Sissel Johansen og opdrætterne Birgit og Leif Rysgaard, Valgt som årets mest talentfulde ekvipage. foto: Henrik Johansen

KL 11 7 års og ældre finaleklasse (MB3) Årets mest talentfulde ekvipage 2001 1. Hanne B Ejlersgaard & Unik Sidsel M Johansen & Caminero “R”